Pages

klik sini sekali

Wednesday, December 15, 2010

SUMBANGAN MELALUI SAMAN

Ya Allah!!!... terkejut beruk di buatnya. Bayar saman
je melebihi gaji aku setahun. Kalau la dia buat bayar
bonus ujung tahun ni, mau melompat dibuatnya.
Bila di semak resit sebahagian besar pandu lebih
had laju. Mentang² la semua company tanggung
kome pecut giler² yea...
Bila semak betul² dengan jadual kerja out station
banyak pulak yang tak kena. Keta yang duk kat ofis
pun kena saman gak ditempat lain pada tarikh yang
sama. Si Mamat tukang bayar ni pun main bayar je,
ye la duit syarikat. Cuba kalau duit sendiri, mesti
berkira kan.
Kalau bos tau apa reaksi dia ye. Melenting
ka diam jer. Kalau nak marah pun benda dah bayar.
Lagipun rasanya 'pi mai tang tu' juga kan. Nanti masuk
dalam perbelanjaan juga. Kira² mungkin boleh
mengurangkan income tax pulak...tak pasti la pulak.
sebab yang ni dah part orang lain. heheh...

4 comments:

sarah-najwan said...

huhu..saya pom ade gak saman nih..haruuu..

misza said...

kalau sendiri punya tunggu diskaun la...

S..U..D..@..I..S said...

huhu..byk tuu...
ada juga saman belum p settle lg ni...

misza said...

dah nak abis tahun ni. jgn thn dpn nak renew tak le pulak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...