Pages

klik sini sekali

Saturday, November 13, 2010

PETUA NAK CERDIK & KUATKAN DAYA INGATAN...

Entry ni saya copypaste dari blog..http://melurjelita.com/

Tips untuk menguatkan daya ingatan (penting untuk anak – anak juga orang dewasa )
1. Jangan lihat apa yang tubuh kita buang. Faham kan…Tak faham ya? Ok, kalau kita melepaskan hajat, kita dilarang melihat hasil buangan kita. DILARANG KERAS! SANGAT MERBAHAYA! Boleh menumpulkan daya ingatan tahap maksima! Sudah selesai, flush je, tak payah nak tengok – tengok. Tak ada maknanya, lagi memudaratkan..he he he
2.  Jangan baca tulisan di kubur
3. Tidak digalakkan makan asam – asam atau buah yang masam. Tak usah makan terus , habis cerita.
4. Pantang makan mee segera seperti brand ahem, ahem, ahem, ahem dan ahem….faham – faham sendiri la ya.
5. Pantang makan junk food..Malas nak ahem, banyak sangat.
6. Pantang minum air gas atau ais.
7. Jangan merokok ! mencerut ! mendadah ( dadah ) ! mendedah ! mencarut ! dan yang sewaktu dengannya
8. Kurang air manis, banyakkan air kosong.
9. Banyak makan kismis
10. banyak makan burung puyuh
11. Minum madu
12. selalu baca ayat seribu dinar ( amalkan ) surah at talaq
13. amalkan surah Thoha ayat 1 – 2 ( hembus ubun – ubun anak sebelum tidur agar anak lembut hati dan mudah dibentuk mengikut acuan Islam)
14. selawat 7x (lebih pun tak apa)
dan tak ingat lagi…rugi tak bawa pen.
Sekian , terimakasih.

3 comments:

Ajie Mohd Tahir said...

oh,susa nk hilangkn tbiat mkn bnde masam la.mcmne ek?

misza said...

kismis pun masam. boleh la makan...

mardiana abu darin said...

banyakkn mkn ikan seperti salmon..sebab ikan salmon mengandung DHA dan EPA yang tinggi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...