Pages

klik sini sekali

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU by Ben Ashaari

[BANNER BEN ASHAARI[4].jpg]
Salam...
Kali ni ibu-ibu je yang boleh join segmen ni. Bagi anak dara @ isteri orang yang belum jadi ibu kena tunggu la yer. InsyaAllah akan datang Ben  buat lagi.

Saya seorang ibu kepada empat orang anak lelaki yang berumur antara 18 hingga 8 tahun. Seorang kuli kepada syarikat swasta(sykt kecik jer, tak femes pun), surirumah(macam bibik la) dan driver pada anak-anak yang sekolah rendah. Kira jadual harian(isnin sampai jumaat) agak padat, lunch hour pun kadang tak sempat makan. Tapi boleh tapau & melantak kat opis. Semua kena pantas, sebab nak bukak blog & nak join segmen lagi.

Kenangan manis sebagai seorang ibu apabila anak-anak lulus cemerlang dalam peperiksaan.

Kenangan pahit rasa macam takde jer. Biar pun pahit terus kutelan tanpa sempat dirasa. hehehe.

Kata-kata khas buat suami "i luv u, thx 4 everything".

Nasihat buat anak-anak: belajar bersungguh-sungguh demi masa depan dan berfikir sebelum berbuat sesuatu.

Harapan semoga anak-anak mendapat keberkatan didunia dan Akhirat. Berjaya dalam hidup di samping tidak pernah lupa pada Pencipta.

Nasihat buat anak-anak gadis 'jaga diri, jaga tingkah laku dan tutuplah auratmu'.

p/s selepas segmen exp tersenarai disini. thx Ben.

26 comments:

azharr said...

hehe...padat sungguh jadual..selamat hari wanita ye...

Mamaleesya said...

jenjalan tengok geng mama segmen en ben ashaari. salam kenal.

http://diarialeesya.blogspot.com/

Warna Warni Kehidupan said...

ayya x bole join la segmen ni..huhuhu selamat hari wanita ya ahkak...

misza said...

azharr, masa cuti boleh tido sampai pengsan. hehe. terima kasih.

misza said...

Mamaleesya, terima kasih. segmen boleh jadi lorong utk berkenalan.

misza said...

Warna Warni Kehidupan, akan dtg kalau ada lagi leh join yerk. terima kasih.

sarah-najwan said...

bagus join segmen ni..
malam ni abis ngajar anak..saya nk join...hehhe..

iqin said...

jalan-jalan dari blog a.Ben

nice entry ,,
sya pun tak boleh join lagi..

:)



www.storymoryiqin.blogspot.com

dunia maiza said...

best baca ni..salam perkenalan.

bun said...

suke bace nasihat-nasihat
thanks

dari BA

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben
selamat hari wanita!
semoga tabah dan cekal dalam mendidik anak2..

~~@lyci@~~ said...

nice blog.. salam kenal.. sonokkn ada segmen utk ibu2 ni..

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam kenal dan singgah dr blog abg ben!! selamat hari wanita mommy!!

keep it up blogging!!!

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

atau berminat nak join GA saya..--> 2ND GIVEAWAY

Nora said...

Singgah dari blog ben. Salam kenal

nora-rodahidupku.blogspot.com

Novelgurl said...

Salam singgah dri bLog eN.BA =)

Lulu caldina said...

Tanpa ibu siapalah kita..
Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

misza said...

sarah-najwan. tak sempat join yer.

iqin. terima kasih. boleh join segmen yang lain.

misza said...

dunia maiza. salam kenal juga.

bun. terima kasih sudi dtg n bc.

mas.saari. terima kasih. nnt saya sggh ur blog.

misza said...

~~@lyci@~~. salam knl. memang seronok.

rizaros. salam kenal. boleh kongsi n tukar² pandangan nnt.

WEIYDAWEINGWAFFA. salam knl. dah jenguk ur blog. nnt akan sggh lagi.

misza said...

Nora. terima kasih. salam kenal juga.

Novelgurl. thx.

Lulu caldina. terima kasih. mudah²an.

shah-kayrul said...

salam kenal..singgah dari segmen ben dan follow...

MaMa CyDa said...

wow .... ni baru betul super mama nih ....

salam kenal kak dr blog ben ... mama tgglkan jejak n follow skali ...

http://cydaacme.blogspot.com/

Adzriel AB said...

bukan jadual agak padat tapi sangat padat. dah besar2 anak2nya. jaga kesihatan ye..

I B U E L Y S H A said...

salam perkenalan SIS...jalan singgah sini singgah dari segmen ben :)

misza said...

shah-kayrul, tima kasih. dah folo ur blog juga.

MaMaCyDa, sudah folo ur blog juga.tq

Adzriel AB, ada lagi yang tak masuk dalam ni. takut yang baca lebih penat dari yang tulis. hehehe...tima kasih. insyaAllah.

IBUELISHA. salam kenal juga. nnt sggh ur blog yer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...