Pages

klik sini sekali

Friday, January 21, 2011

Mana yang lagi best.

yang beli kat pasar malam
Dulu ada dah entry pasal 'nasi ambeng'. Tapi kali ni saja nak
compare yang beli dengan yang ori. Yang beli ni kalau makan
dua orang ok la. Kalau yang ori(dalam talam) boleh makan
sepuluh atau dua belas orang. Kalau tak caya meh tenguk
gambar ni.

yang ori(kenduri punya)
Tapi spesis yang ori ni pun dah tak banyak tempat ada.
Kalau sebelah selatan macam Johor mungkin masih banyak.
Sekarang orang lebih suka guna pinggan pakai buang dari
makan kongsi satu talam. Dulu guna talam sebab tak suka
cuci pinggan kot. Apa pun 'nasi ambeng' memang sedap.

p/s gambar yang atas saya ambil dari wall Siti Juariah kat fb.
      mintak izin ye kak.
      gambar ori dari kenduri rumah mil.

14 comments:

sarah-najwan said...

itulah..yg saya penah mkn mmg lain..hehe

dulu saya dok mersing..tau jgk ttg nasi ambeng nih..hehe

hafiz/ kuka said...

sedap ker???
x pnh rasa la

misza said...

sarah-najwan. memang beza sikit kot. ikut tempat. kampung mil ni kat sabak bernam, S'ngor.

misza said...

hafiz/kuka. sedap. sebab macam-macam ada. duk mana?

anamizu said...

sedap gak..aritu cik ana p kenduri belah hulu langat pun ada nasik ambeng nih..sedap!

recent post : |ikan unik|

yats said...

Tapi kat kampung akak kat Banting, Selangor kalau kenduri masih ada lagi nasi ambeng..Biasa dekat2 nak puasa tu ramai yang buat kenduri..:)

Lagi satu yang jenis mkn ramai2 ni nasi among-among..memang best..:)

misza said...

anamizu. hulu langat pun ada ye. memang sedap.

misza said...

yats. Banting kat mana yer. anak saya kat asrama SAMTTAR, Sg Manggis. dia kata hari² makan tempe. suka pulak dah.

Mawar Merah said...

argh. Sedapnye.. I like to eat. Tp.. tp.. Kang lg gemuk plak...Argh!!

sembil9n said...

ahhh! rindu nasi ambeng ni.... =_="

misza said...

Mawar Merah. rajin excercise mesti x gemuk.

misza said...

sembil9n. sama la. kalau lama tak dapat mesti kena gi cari.

Mohd Asyraf said...

mesti la nk yg ori....hehe ^_^

misza said...

Mohd Asyraf. semua suka yang ori kan. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...